Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Pēc konsistences un garšas šī kūka atgādina biezpiena kūku, lai gan tajā nav ne grama biezpiena.
Ja garšo vaniļa, krēmam var pievienot vaniļas cukuru. Savukārt mīklai var pierīvēt citrona vai apelsīna miziņu, ja ir pieejami ekoloģiski audzēti citroni.
Mīklai olas dzeltenumus saputo ar 100 g cukura un pēc tam šajā masā iemaisa izkausētu sviestu. Tajā iesijā 300 g miltus, 1.3 tējk. cepamo pulveri un visu samīca mīklā. Gatavo mīklu sadala uz pusēm, katru pusi ietin pārtikas celofānā un ieliek to vismaz uz 30 minūtēm saldētavā.
Krēmam puto olu baltumus. Kad baltums saputots līdz gaisīgām putām, nepārtraucot putošanu, pamazām pieber 120 g cukura. Puto tik ilgi, līdz izveidojas viendabīga noturīga masa. Apgriežot putojamo trauku otrādi, saputotais olu baltums nedrīkst tecēt laukā.
Saputotajā olu baltumā iemaisa skābo krējumu un 60 g miltus.
Izņem no saldētavas abas mīklas pusītes. No sākuma uz rupjās rīves sarīvē vienu pusi mīklas. To izklāj cepamās formas apakšā un ar roku, karoti vai glāzes apakšu noblietē. Uz apakšējās kārtas uzlej krēmu. Sarīvē otru pusi mīklas un mīklas skaidiņas izbārsta virs krēma.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) aptuveni 35 minūtes. Ja cepšanas laikā kūkas virsa sāk par daudz apbrūnēt, tad uz tās uzklāj foliju.
Gatavu kūku atdzesē un tikai tad izņem no cepamās formas.
Ērtāk izvēlēties kūkas formu ar noņemamām malām vai arī formā ieklāt cepamo papīru. Tad vieglāk būs kūku izņemt no formas.
Šis sastāvdaļu daudzums ir aptuveni 22 cm lielai kūkai. Ja kūkas forma ir mazāka, tad var to gatavot no 2 olām, attiecīgi samazinot arī pārējo sastāvdaļu daudzumu.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām