Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
Karstā ūdenī izkausē medu un sāli. Miltus sadrupina ar sviestu, pielej silto ūdeni, un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Mīklu ieliek ledusskapī, lai vieglāk izrulēt.
Burkānu pildījumam novāra burkānus ar visu mizu. Tad tos nomizo un sablenderē kopā ar saldo krējumu . Pusi olas sakuļ ar pusi cukuru, pusi no vaniļas cukura. Kad ola saputota, pievieno citrona sulu un piesijā kartupeļu miltus.
Kartupeļu kārtiņai novāra kartupeļus un siltus sastampā ar pienu.
Krējuma mērcei sakuļ skābo krējumu ar cukuru, vaniļas cukuru un atlikušo olu.
Raušiem izrulē mīklu, izspiež apļus un uzloka maliņas.
Cibiņā liek kartupeļu kārtiņu, burkānu masu, uzlej krējuma mērci un uzkaisa kanēli.
Liek cepties karstā cepeškrāsnī
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām