sīpoli
Viens
lasis
Divi
gatavs
Gatavs
kalendārs

Šodien vārda dienu svin

 

 

Kruzuļcepumi no Austrālijas


recepte-cepumi-crinkle cookie-recipe

200 °C

10 min

cm

1 h

Sastāvdaļas:

Kalorijas
Visā izstrādājumā: 2915 kcal
100 gramos: 396 kcal

Šī ir Austrālijas pavāra Deivida Herberta oriģinālā kruzuļaino cepumu recepte, kas bija publicēta žurnālā "Cuisine” 2012 gadā. Kopš tā laika šie cepumi sava "ziemīgā" izskata un bagātīgās šokolādes garšas dēļ ir iecieniti Ziemassvētlu našķi ne tikai Austrālijā.

Viņš iesaka izmantot pēc iespējas smalkāku cukuru un labas kvalitātes kakao, lai cepumi izdotos gardi, jo kakao garša tajos ir dominējošā, savukārt lielgraudainu cukura dēļ būs grūti samīcīt viendabīgu mīklu.

Lai cepumus padarītu interesantus ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses, es katrā mīklas bumbiņā ieslēpju vēl vienu mazu gardumiņu, piemēram, riekstus vai ķiršus no kompota. Ja ar cepumiem nav paredzēts cienāt bērnus, tad cepumos iecepu alkoholā mērcētus ķiršus.

Nedaudz izmainīta kruzuļcepumu recepte, lai padarītu tos sulīgākus un mazāk saldus šeit,
savukārt mandeļu kruzuļcepumi -
šeit,
bet apelsīnu kruzuļcepumi -
šeit.

Pagatavošana:

Miltus, cukuru, šķipsniņu sāls un kakao samaisa.

Miltu masā iekapā ausktu sviestu.

Citā bļodā olas saputo ar vaniļas ekstarktu un tad iemaisa miltu un sviesta maisījumā.

Miklu saveļ bumbā un noliek vēsumā aptuveni uz stundu.

Pēc tam no mīklas saveļ bumbiņas, katrai ņemot aptuveni tik daudz mīklas, cik ieiet vienā ēdamkarotē un katru bumbiņu apviļā pūdercukurā.

Pūdercukurotās bumbiņas karto uz pannas, pietiekami lielā attālumā vienas no otras, un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.

Šie ir cepumi, kurus cepšanas laikā labāk uzmanīt - neizcepti tie būs jēli, bet pārcepti - sausi un cieti. Ideāliem cepumiem jābūt ar kraukšķīgu cukurotu garoziņu un mīkstu vidudi. Notrāpīt cepšanas laiku nav viegli, jo tā kā cepumi ir tumši, ir grūti noteikt to gatavību pēc krāsas.

Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām

Citiem šobrīd patīk:

Palīgi virtuvē