Šodien vārda dienu svin
Šodien vārda dienu svin
4 olas saputo ar 190 g cukura. Citā bļodā samaisa 130 g miltus ar kakao, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Miltu masu iesijā saputajā olu masā un samaisa. Mīklu ielej kūkas formā un liek cepties. Aptuveni pēc 25 minūtēm pārbauda biskvīta gatavību: ja pie tajā iedurta koka irbulīša mīkla nepielīp, biskvīts gatavs. Gatavu izņem no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē. Pēc tam apgriež otrādi un uz restītēm atdzesē pilnībā. Atdzisušu pārgriež horizontāli uz pusēm.
Krēmam uz uzliek karsēties pienu. Citā bļodā 2 olas saputo ar 250 g cukura un vaniļas cukura, tad iemaisa kukurūzas cieti un 35 g miltus. Kad piens uzkarsējies (bet vēl nevārās), olu miltu masā ielej pusi karstā piena, samaisa un ielej to atpakaļ katlā ar atlikušo pienu. Masu karsē, nepātraukti maisot. Kad tā ir sabiezējusi, to noņem no uguns un nedaudz padzesē. Pa to laiku ūdens peldē izkausē želatīnu un to iemaisa krēmā. Pēc tam vēl siltā ieputo sviestu. (Lai neveidos apžuvusi kārtiņa, dziestošo krēmu apklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tas pieskartos virsmai.) Kad krēms ir atdzisis bet vēl nav sastidzis, saputo 350 g saldā krējuma un to iemaisa krēma masā.
Kūkas formā ar noņemām malām ieliek vienu no biskvīta ripām. Uzklāj pusi krēma. Otru biskvīta pusi sadrupina un uzkaisa uz kūkas. Virs drupacām uzliek otru daļu krēmu un kūku ieliek ledusskapī.
Kad kūkas virsma sastingusi, gatavo šokolādes glazūru: šokolādi salauž mazos gabaliņos un uz tiem uzlej 90 g uzkarsēta saldā krējuma. Maisot šokolādes gabaliņus izkausē, un gatavo glazūru pārlej kūkai. To atkal ieliek ledusskapī.
Ja ērtāk produktus ir nevis svērt, bet mērīt ar karotēm, glāzēm vai tasēm, lūdzu, izmantojot rīku . Tāpat, ja ir nepieciešams palielināt vai samazināt porcijas lielumu, lūdzu, izmantot rīku . Abi šie rīki atrodas pie sastāvdaļām